La CUP rebutja el pla recentralitzador i privatitzador de l'Administració del govern espanyol

L'esquerra independentista aposta per la 'desobediència institucional' i per 'accelerar el procés cap a la independència'. 

La Candidatura d'Unitat Popular rebutja el nou episodi de reformes de les administracions públiques del govern espanyol i alerta que, amb l'excusa de l'elevat deute públic i de la duplicitat de competències, el govern del PP està imposant la centralització del poder institucional i l'obertura a la privatització dels sectors públics estratègics, deixant les institucions autonòmiques i locals en una anècdota política buidant-les de competències i recursos financers a través del xantatge de la Llei 2/2012 d'estabilitat pressupostària. 

Laia Alsina, portaveu de la CUP, considera que 'aquestes mesures son un continu de la política agressiva del govern espanyol en la mateixa línia que el topall del dèficit i la llei Wert' i que la posició de la CUP és la de la 'desobediència institucional' i 'accelerar el procés cap a la independència'. Alsina apunta que 'de la mà de la Troika' els governs espanyol i català 'estan enfonsat el país.

Avui el consell de ministres ha aprovat l'informe que servirà per a la reforma de les Administracions públiques, significant el buidat de competències, aquesta bateria de més de 200 mesures, no són un element aïllat, ja que significa una peça més de les polítiques de retallades ordenades per Europa a l'Estat Espanyol.

En concret, pel que fa a l'Administració Local amb la llei 2/2012 d'Estabilitat Pressupostàroa, l'avatprojecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local i la propera llei que es prepara de Finançament Municipal laminen encara més, la capacitat d’incidència de les persones en la vida pública i en les institucions, fent-les gairebé inútils i totalment dependents d’altres administracions. Tots els municipis dels Països Catalans quedaran controlats per l'Estat Espanyol, intervinguts en benefici de mans privades. El poc que queda del sector públic serà venut a empreses privades, on el benefici econòmic primarà per damunt de la qualitat de la prestació del servei públic. 

Tot i l’exposat, la CUP constata la “disbauxa” administrativa actualment existent i la necessitat de fer-hi front. Als Països Catalans la població viu sota molts nivells d’administració que, a més, no estan ben endreçats, ni a nivell competencial ni a nivell econòmic. Més enllà de fer front a aquesta proposta del govern espanyol, cal treballar en la línia de la simplificació de les eines de gestió i representació política, però no utilitzant aquest argument com a excusa per imposar altres criteris i projectes estratègics.

Per la CUP aquest allunyament dels centres de decisió política de la ciutadania, és inadmissible, és per aquest motiu que treballem per a retornar la política i la presa de decisions a les persones. En aquest sentit, des de la CUP instem a que s'obri un debat públic amb les associacions de la societat civil, sindicats, entitats municipalistes, partits polítics i altres organitzacions de base per a plantejar aquest atac frontal, i per a construir el model d'Administració pública que volem.