La CUP de Sitges presenta 22 al·legacions a la nova ordenança d’ús de platges

Durant el darrer Ple Municipal el Govern de dretes de Sitges va aprovar la nova ordenança d’ús de les platges de Sitges amb els vots favorables del propi Govern i del PSC. L'única veu discordant amb el discurs oficial va ser la del regidor de la CUP, Òscar Ortiz qui va votar en contra de la nova ordenança. Ortiz va justificar el vot en contra degut a que:

Aquesta ordenança sembla feta de cara a l’aparador, ja que com a document que ha de servir per a regular l’ús de les platges és inconcret, incomplert i en molts casos sobreregula. Fet que perjudica sempre més que no pas ajuda a regular. A més és molt inconcreta en alguns punts i deixa a criteri i opinió del sancionador la possibilitat o no d’aplicar la sanció”

Davant d’això des de la CUP s’han treballat al·legacions al document i el passat divendres 13 de juliol es van presentar en una roda de premsa a la platja de la Fragata un total de 22 al·legacions. Aquestes estan enfocades a suprimir la sobreregulació, protegir els drets dels treballadors de les platges, eliminar aquells punts inconcrets i aconseguir un canvi de model en relació a l’aprofitament de les nostres platges.

Entre els punts més importants que es plantegen en les al·legacions de la CUP està la despenalització de les activitats esportives aquàtiques sense motor que es duen a terme avui en dia. A Sitges gaudim d’unes de les millors platges de la costa catalana per a la pràctica d’esports com el surf o el bodysurf entre altres esports i amb la despenalització de la pràctica d’aquests, acompanyada d’una política de promoció dels mateixos per part de l’Ajuntament podem aconseguir que aquest apartat esportiu esdevingui un motor més de la promoció econòmica de la vila i un reclam turístic.

Sota aquests mateixos arguments de promocionar la vila i diversificar el reclam turístic de Sitges plantegem despenalitzar puntualment la presència d’animals a les platges. Aquest fet ja es duu a terme en alguns països europeus i es poc freqüent a casa nostra. A la costa del Principat de Catalunya hi trobem pocs espais en que es permeti que els ciutadans puguin gaudir de la companyia de les seves mascotes a les platges i l’experiència diu que en aquells llocs on està permès funciona com a un bon reclam turístic, per exemple, aquest és el cas d’una de els platges del municipi d’Empuriabrava.

Finalment cal destacar l’al·legació per intentar aconseguir que els treballadors de les platges de Sitges se’ls hi respectin els seus drets laborals. L’Ajuntament com a institució de qui depèn la cessió de les concessions a les diferents empreses explotadores ha de ser responsable de garantir que només es cedeixen o es renoven llicències a aquelles empreses que tenen als seus treballadors en una situació laboral d’acord amb la llei. Per aquest motiu també es va presentar una al·legació per demanar que a l’ordenança s’incorpori un punt que dictamini que el fet de tenir treballadors amb una situació contractual no regularitzada o en una situació de violació dels seus drets laborals serà un motiu per la retirada de la llicència.